Over 'Webcams in Noorwegen'

Inleiding

Webcams in Noorwegen bevat een overzicht van buiten geplaatste/openbare webcams in Noorwegen. Het is eenvoudigweg een lijst, en geen van de webcams wordt door ons beheerd. De website wordt op vrijwillige basis onderhouden en zowel de toegang als het-op-de-lijst-komen is kosteloos.

Geschiedenis

De website werd in 1996 gelanceerd toen oprichter Tim Jackson interesse kreeg in van alles wat Noors was en daarbij ook webcams vond die een 'kijkje in Noorwegen' gaven. Al spoedig liep hij tegen "tomwo's" lang niet bijgehouden "ABC Live Kameraer" aan, welke een lijst bevatte van zo'n 15 camera's. Een paar links bestonden niet meer, en Tim had ondertussen al wat meer gevonden. Hij maakte daarom een kleine webpagina voor zichzelf met daarop alle webcamera's die hij kende.

Na enige tijd was de lijst zo gegroeid dat Tim in de loop van 1998 dacht dat de lijst misschien ook wel interessant voor anderen zou kunnen zijn: hij plaatste de lijst op het world wide web, toegankelijk voor iedereen. De website, in aanvang bestaande uit slechts één pagina, zwierf langs verschillende URL's op het web, en werd op een gegeven moment gewijzigd in de huidige layout met frames die het mogelijkheid maakte snel door de vele webcams te bladeren. Het aantal webcams bleef groeien maar het aantal hits groeide niet totdat Tim zich eind 2000 realiseerde dat de lijst te groot was geworden om er fijn mee te kunnen werken. In november 2000 bouwde hij een volledig nieuwe, op een database gebaseerde website en gaf deze ook een nieuw adres: http://webcam.no.eu.org/. Binnen enkele weken kreeg hij al duizenden hits.

Na een jaar van voortdurende groei, zowel in webcams als bezoekers, besloot Tim in het najaar van 2001 dat er een compleet nieuwe site met meer mogelijkheden, en met een betere en meer professionele opzet moest komen. Na maanden hard werken ziet u hier het resultaat. Tim hoopt dat deze nieuwe website, sinds juni 2002 'in de lucht', zowel voor hemzelf als voor anderen met nog meer succes op een gemakkelijke en prettige manier toegang biedt tot beelden uit heel Noorwegen.

Site informatie - ©2000-2024 Tim Jackson - Privacybeleid